fredag, januar 27, 2006

En tur til Davos - anyone?

I disse dage mødes mange betydningsfulde mennesker fra hele verden i Davos, til det årlige møde i World Economic Forum.

Om seks måneder er der igen en masse mennesker der mødes samme sted - idet byen er målområde for 10 forskellige discipliner og distancer omfattet af "Swiss Alpine Marathon"

Højest på ønskelisten står K78, et 78 km bjergløb med godt 2300 højdemeter. Det må være ganske hårdt!

Den fornøjelse må dog nok vente lidt, men er jo som skabt til små magre bjergspecialister og hoppende gazeller som Jesper og Søren :-)

Dens lillebror, K42, indebærer 1900 højdemeter og ville være en interessant udfordring i 2006. 1900 højdemeter betyder store temperaturforskelle, og et marathon på bjergstier med de schweiziske alper som kulisse...bumbum siger jeg bare.

/Kasper

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej Kasper.

Det kan godt være, at du synes at 78,5 km i bjerge er for tynde, splejsede bjergtyper, men her har du ikke ret.

Jeg var til start i 2001 sammen med en 95-100 kg militærmand. Vi havde begge trænet en del, dog ikke i bakker. Vi klarede begge turen inden for tidsgrænsen og vi konkluderede begge bagefter, at man lige så godt kan tage den lange distance, for så er man ikke tvunget til at komme tilbage og tage den senere. Tager du maratondistancen, vil du ærgre dig gul og blå, da marathonløberne får en medalje og de "rigtige" finishere får en drifit finisher T-shirt. Der er virkelig prestige i at have en finisher T-shirt.

Smutter igen.

Hilsen Mikkel :)

Kasper Carøe Olsen sagde ...

Der er selvfølgelig et vist mål af fornuft i beslutningen om at gå hele vejen med det samme. Omvendt skal man ikke slå større brød op, end man kan bage osv. :-)

78 flade km kunne for så vidt godt være en interessant udfordring indenfor den givne tidsramme. Men når man lægger 2300 højdemeter oveni - så er det nok lige at strække den...

Hvor stort var jeres træningsvolumen op til K78?

Mvh,
/Kasper

Anonym sagde ...

Hej Kasper.

Vi trænede som til alm. marathon, men tog en del længere ture (30-35 km). Udover dette løb jeg 1-2 gang med sandsække (½-1 kg) om anklerne for at træne de tunge løft. De ture løb jeg i normalt tempo med en hurtig træningskammerat. Det gav virkelig meget. Trappetræning kom jeg ikke udenom. Lårbasserne syrer vildt til, så det er bare om at få dem presset til det yderste i træningen.

Jeg mener fortsat ikke at du oversatser ved at tage den lange. Stort set alle gennemfører uanset størrelse og vægt, så det er bare om at øge din træningsmængde en lille smule og så træne alternativt (sandsække/trapper).

... og lyt til mig når jeg siger dette:"Du vil ærgre dig bagefter, hvis du løber 42 km!!!!!"

Hilsen Mikkel

Kasper Carøe Olsen sagde ...

Jeg hører hvad du siger :-)

Træner i forvejen lidt interval m.v. én gang om ugen med 7-8 kg i rygsækken, ligesom den ugentlige lange tur efterhånden også begynder at få en rimelig pæn længde.

Cutoff på de 78 km ser ud til at være 12 timer...hmm...

Jeg må vist hellere lige se, hvordan formkurven udvikler sig i den kommende tid før jeg tager min endelige beslutning :-)

Fristet? Åh jo! :-)

/Kasper