torsdag, december 14, 2006

Planer for 2007

Forleden spurgte Jesper i festligt lag om mine planer for 2007 - hvad der var på tapetet af kommende udfordringer.

Og da jeg således allerede nu har givet mine første meldinger herom, kan jeg jo ligeså godt gøre det helt officielt, og samtidig tilfredsstille Sørens nysgerrighed :-).

For uindviede skal jeg måske for klarhedens skyld nævne, at man ofte taler om A-races og B-races. De førstnævnte er løb der prioriteres højt, dvs. træningen målrettes, specialiseres og periodiseres ift. disse. B-races er træningsløb der gennemgøres som træningsløb eller i hvert fald så de ikke skaber negative konsekvenser for A-races. Så fik vi vist det på plads.

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg fik blod på tanden efter at have gennemført K78 Swiss Alpine Marathon i år. Det er fantastisk at løbe i så storslået natur - og på en rute hvor stigninger, underlag, længde og sværhedsgraden i almindelighed skiller fårene fra bukkene :-)

Derfor vil jeg i 2007 forsøge at sigte mod 2 A-races:

1.: 19. maj: 100 km ultraløb i Stige. Et klassisk 100 km landevejsløb.
2.: 24.-26. august: North Face Ultra Trail (Tour Du Mont-Blanc). Et sygt-sygt løb i bjerge. Man løber hele vejen rundt om Mont-Blanc (3 lande), 160 km og 9000 højdemeter. Jeg er meget usikker på om denne udfordring er realistisk, men nu sigter jeg i første omgang på det. Så må realiteterne indhente mig i løbet af sæsonen :-)

B-races er endnu ikke planlagt. Men det kunne være nogle 60 km løb, 12 timers løb, 24 timers cykling-events og 1/2 og 1/1 Ironman. Her må jeg lige undersøge nærmere hvad der kunne passe ind i programmet uden at kompromittere de vigtigste udfordringer.

Så nu mangler vi vel sådan set bare nogle meldinger fra Jesper, Morten og Hans-Henrik ! :-)

/Kasper

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Syge løb..., det er jeg spændt på at høre mere om hvordan kommer til at gå :)

Søren Friis Larsen sagde ...

Fnys! "En 1/2 eller en 1/1 IM som B-race"...

Helt igennem dejlig ambitiøs race-plan - det bliver stort, stort, stort.

Godt at vide, man i 2007 kan se frem til de helt store beretninger fra ultra-livet i ind- og udland.

Min egen race-plan er jo meldt ud: 2-3 x IM i 2007 :-)

Kasper Carøe Olsen sagde ...

Det var da sandelig ikke min hensigt at ærgre dig, Søren, med meldingen om mulige B-races :)

Jeg skal i øvrigt lige høre. Du skriver: "Min egen race-plan er jo meldt ud: 2-3 x IM i 2007".

Er der fortsat alene tale om IM-forsøg eller også gennemførsler? ;-)

/Kasper

Morten Højland Boesen sagde ...

Ambitiøse planer! Som HA vil jeg spændt se frem til beretningerne...

Selvom både løbesko og intentioner har været med hele vejen gennem Rusland og Kina, så må jeg med skam bekende, at det nok er 2 måneder siden de har været i brug. Et anseeligt antal alternative aktiviteter er nok delvist skyld i dette, men må indrømme at Beijings luft ganske enkelt ikke har indbudt til udendørs aktiviteter - og som Kasper ser jeg ikke rigtigt et løbebånd som et gangbart alternativ.

Men ser som sagt frem til beretningerne, så der er noget at stræbe efter når der igen kan indåndes Københavnsk luft... :)