mandag, oktober 16, 2006

Ny A-race strategi for 2007

Hovedmålet for trisæsonen 2007 var gennemførsel af en Ironman. Forsøget var lagt an på Ironman UK i Sherbourne allersidst på sæsonen i august. Det glippede som bekendt og bitterheden har været stor lige siden.

Derfor er det også et stykke tid siden et nyt forsøg blev lagt i kalenderen, nemlig Ironman Nice 17. juni. Med den planlagte træningstur til Lanzarote i uge 10+11 forventer jeg dog at formen topper væsentligt tidligere end i 2006 og efter moden overvejelse har jeg nu besluttet mig også at gøre et forsøg på Lanzarote Ironman d. 19. maj. Stævnets hjemmeside er nede, men foreløbig er flybilletten booket :-)

Lanzarote har ry for at være et af de allerhårdeste IM-stævner og ikke ulig betingelserne på Hawaii. Hård vind, varme og en meget kuperet cykel- og løberute gør det til en stor udfordring. Der er imidlertid også væsentlige argumenter der taler for at indlede sæsonens IM-udfordring med Lanzarote:

1) De to træningsuger i uge 10+11 ligger en måned tættere på og det bliver dermed lettere at vedligeholde og udbygge den opnåede grundform fra træningslejren.

2) Netop træningslejren giver rig mulighed for at prøve betingelserne på forhånd - cykelruten kan med andre ord gennemkøres flere gange forud for selve racet, hvilket er en stor fordel, når der skal disponeres og vælges strategi på race-day.

3) Endelig har jeg en forventning om at Jesper vil gøre mig følgeskab - og udfordringer bliver jo ikke ringere af at blive delt.

Nice er naturligvis stadig en del af kalenderen - hell, det kan endda være jeg inviterer min mor med derned :-)

Hvis Fredericia stavler en IM på benene i august også er der i hvert fald chancen for at stille til start i tre IM-stævner i 2007, så lysten for lange distancer skal nok blive styret!

/Søren

3 kommentarer:

Kasper Carøe Olsen sagde ...

Wow! En heftig strategi - der er lagt op til noget af en sæson hvis der skal indfries 3xIM.

Men med sådan et forår skulle det også være muligt at opretholde træningsmotivationen vinteren igennem. Men det synes jo ikke at være noget problem - du klokker jo gerne et par træningspas hver dag!

Jeg går selv og pusler med strategien for 2007. Men bare rolig - 3xIM får du vist lov at have for dig selv :-)

Søren Friis Larsen sagde ...

Ja, nu må vi se hvordan det går - motivationen er i hvert fald intakt.

Men jeg synes da klart du skal sigte efter en IM også - fx Fredericia. Det er jo kun svømningen der er en mindre udfordring for dig og der skal ikke meget teknik-fremgang til før du i en fornuftig våddragt vil kunne svømme uden problemer i en hæderlig tid. Og alt kan jo indhentes senere bare man køre stærkt nok... :-)

Kasper Carøe Olsen sagde ...

En IM kunne såmænd også være en udmærket fall-back plan. Men man jo lige så godt sigte højt til at starte med:

”Det værste der kan ske, er ikke, at vores mål er for høje, og at vi ikke når dem, men at de er for lave, og vi når dem” :-)

/Kasper